bilgi@burhaneray.com +90 212 644 02 01

Bilindiği üzere anayasanın 20. maddesinin üçüncü fıkrasında 07.05.2010 tarih ve 5982 sayılı kanunla kişisel verilerin korunmasına yönelik yapılan değişiklik ile Sosyal Güvenlik Kurumu www.sgk.gov.tr adresi üzerinden daha önce yapılabilen sorgulamaların bazıları kapatılmış, bu bilgilere sigortalıların PTT’lerden aldıkları şifrelerle www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapma imkanı getirilmişti. Sgk böylece sigortalıların haricinde başkalarının şahsi bilgilerine erişilmesini engellemiş oldu

 

Sosyal Güvenlik Kurumu bu defa anayasa değişikliği ile engellenen bazı sorgulamaların www.sgk.gov.tr adresi üzerinden tekrar yapılabilmesinin uygun olacağını 05.12.2011 tarihinde yayınlamış olduğu duyuruda belirtmiştir.

 

15.12.2011 Tarihinden itibaren sorgulama yapılabilecek

 


15.12.2011 tarihinden itibaren; PTT’lerden alınan şifre ile sorgulama yapmak yerine, Sosyal Güvenlik Kurumu portalı üzerinden herkesin ulaşamayacağı baba adı, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il, ilçe, cilt no, aile sıra no gibi özel bilgilerin girilmesi ile sigortalı kendisi sorgulama yapabilecektir.  Böylece kişisel bilgilere sigortalı haricindeki şahısların erişimi en aza indirilmiş olacaktır.

 

İstemeyen bilgilerini gizleyebilecek
Bilgilerinin internet ortamında yayınlanmasını istemeyen sigortalılar Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesinden temin edecekleri dilekçeyi bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Müdürlüklerine vererek, kişisel bilgilerinin internet ortamında yayımlanmasını pasif hale getirebilecekler.